از بین بردن لکهای صورت دغدغه بسیاری از خانمها و حتی آقایان است؛ چرا که این عارضه پوستی شیوع نسبتاً بالایی در بین افراد دارد. به خصوص با افزایش سن میزان بروز لکهای صورت افزایش بیشتری مییابد. لکهای صورت نقاط كوچك تیره رنگی هستند كه در پوست، بازوها و شانه دیده میشوند. کک و مک ها عمدتاً به دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب ایجاد میگردد، به همین دلیل بیشتر در میان افرادی دیده میشود که دارای پوست حساس هستند.
بهترین روش درمان لک صورت چیست؟
معمولاً انتخاب بهترین روش برای درمان لک های صورت به رنگ و اندازه لک های شما، بستگی دارد. روش های درمان لک صورت به 3 دسته زیر تقسیم بندی می شوند:
1- کرم های ضد لک ضعیف:
معمولاً درمان لک صورت، در ابتدا با استفاده از یک کرم ضد لک ضعیف شروع می شود مگر اینکه متخصص پوست یا دکتر داروساز تشخیص دهد که لک قوی و یا بزرگ بوده از ابتدا درمان با استفاده از کرم های ضد لک قوی شروع شود.
در صورتی که بعد از 1 تا 2 ماه از شروع درمان اندازه لک ها کوچکتر نشده و یا تیرگی ناشی از لک ها روی پوست صورت کمتر نشوند، با نظر متخصص پوست یا دکتر داروساز از کرم های ضد لک قوی تر باید استفاده کنید.
توجه داشته باشید در صورتی که بعد از دو ماه رنگ لک های کمتر شد یا لک ها کوچکتر شدند، درمان را قطع نکنید و استفاده از کرم ها را ادامه دهید، در غیر این صورت ممکن است لک های پوست تان برگردد.
2- کرم های ضد لک قوی:
سیاری از مراجعین ما به دنبال قوی ترین کرم ضد لک هستند که در کوتاه ترین زمان لک های صورت آن ها را از بین ببرد.
کته مهم این است که معمولاً هر چقدر کرم های ضد لک قوی تر می شوند، عوارض جانبی آن ها هم بیشتر می شود. به همین دلیل، تنها در صورتی که لک صورت تان قوی و مقاوم به درمان باشد، متخصصان پوست استفاده از این کرم ها را برای شما تجویز می کنند.
اگر بعد از 2 ماه استفاده از کرم های ضد لک قوی، باز هم اندازه و رنگ لک های صورت تان تغییری نکرد، حتماً با یک دکتر متخصص پوست یا دکتر داروساز تماس گرفته و مشورت نمائید.
3-درمان های تخصصی لک صورت (لیزر درمانی، مزوتراپی، درم ابریژن، میکرودرم ابریژن، RF، میکرونیدلینگ):
مهم ترین این روش ها لیزر درمانی، مزوتراپی، درم ابریژن، میکرودرم ابریژن، RF، میکرونیدلینگ هستند که باید زیر نظر متخصص پوست انجام شوند.
این روش ها علاوه بر درمان لک های مقاوم به کرم های ضد لک برای درمان دیگر انواع لکه های پوستی مانند ملانوما، لک های نووس، کافه لاته هم مورد استفاده قرار می گیرند.
در این روش لیزر با هدف قرار دادن ملانین موجود در پوست، پالسهای سریع نور را برای تخریب لکههای تیره صورت ارسال میکند که رنگدانههای ایجاد شده این پالسها را دریافت کرده، خرد و تخریب میشوند. با این شرایط محیطی گرم برای رنگدانهها بوجود میآید که باعث تجزیه شدن آنها به ذرات ریزی میشود که به صورت طبیعی امکان دفع آنها با مرور زمان و رشد پوست وجود دارد.
در نهایت با رشد تدریجی پوست جدید بدون رنگدانه در محل، درمان لک انجام میشود.
این روش بسیار مؤثر است و بهترین روش برای زمانی است که لکهها بسیار قدیمی میباشند. با این روش حتی لکههای تیره تشکیل شده در اعماق پوست نیز قابل درمان هستند. این یکی از مزیتهای این روش است. چراکه باقی روشها قابلیت درمان لکهای قدیمی را ندارند. لکههای بسیار روشن با 4 یا 5 جلسه قابل درمان میباشند. لیزر درمانی در صورت مراقبتهای بعد از لیزر تا 99 درصد مؤثر خواهد بود.
برای درمان لکههای قهوهای و کک ومک معمولاً از روشلایه برداری شیمیایی استفاده میشود. در این روش با قرار دادن یک محلول شیمیایی بر روی پوست، لایههای خارجی پوست از بین میرود. در ادامه نیز با رشد پوست جدید در محل درمان، ظاهر پوست صافتر و با چین وچروک کمتر شکل میگیرد. معمولاً این روش زمانی استفاده میشود که دیگر روشهای درمان سطحی نتواند لکههای ایجاد شده را درمان کند. این لایهبردارها اسیدهایی هستند که به سه دسته اصلی ملایم، متوسط و عمیق تقسیم میشوند. اجزای اصلی لایهبردارهای ملایم اسیدهای آلفا هیدروکسی، اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک است. این نوع لایهبردارها مؤثرترین روشها برای درمان لکهای تیره روی پوست هستند.
میکرودرم با پرتاب ذرات بسیار ریز برای از بین بردن و برداشتن لایههای سطح بالای پوست استفاده میکند. به این ترتیب پوست جدید به جای پوست از بین رفته تشکیل میشود که لکههای قدیمی کمتر و خفیفتر دیده شوند. این روش معمولاً نیاز به چند جلسه تکرار دارد.
درمان لک صورت به روش خانگی:
ماسک لیمو:
وقتی به صورت موضعی از این ماسک استفاده میکنید، اسید سیتریک موجود در لیمو که خواص سفیدکنندگی دارد، با روشن کردن لکههای تیره پوست، به درمان لکه های صورت کمک میکند. لیمو همچنین به باز کردن منافذ پوست و کوچک کردن آنها کمک می کند. عسلی که در ساخت این ماسک از آن استفاده میشود، به عنوان مرطوب کننده و در عین حال، نرمکننده به شمار میآید و به حفظ رطوبت پوست شما کمک میکند.
ماسک پیاز و سیر:
برای رهایی از لکههای تیره، حتما این ماسک را امتحان کنید. سیر، گردش خون را بهبود میبخشد و پیاز، در برطرف کردن اسکار پوست و جای زخمها بسیار مؤثر است. همه این خواص، منجر به درمان لکه های صورت و کاهش تیرگی پوست میشود.
ماسک شیر و عسل:
شیر خاصیت روشنکنندگی و عسل خاصیت مرطوبکنندگی دارد. اگر بهطور منظم از این ماسک استفاده کنید، نه تنها از شر لکههای تیره پوستتان راحت میشوید، بلکه پوستتان شفاف، درخشان و جوانتر میشود. این ماسک باعث میشود چهره زیبای خود را کشف کنید.
ماسک آلوئه ورا:
آلوئه ورا خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد. از آنجایی که حاوی آلوئسین است، تولید بیش از حد ملانین را کنترل میکند و به درمان لکه های صورت و برطرف کردن تیرگی پوست کمک میکند.
ماسک سیب زمینی:
سیبزمینی دارای خواص سفیدکنندگی طبیعی پوست است که با روشن کردن لکههای تیره روی صورتتان، آنها را کاهش داده و پوستتان را روشنتر میکند. آبلیمو نیز به فرایند روشن شدن پوست و درمان لکه های صورت سرعت میبخشد.
ماسک زردچوبه:
خاک رس آرایشی تمام ناخالصیها را به خود جذب میکند و زردچوبه، رنگ پوست شما را تغییر میدهد؛ در نتیجه لکههای تیره و بخشهایی از پوستتان که رنگدانهها، بیش از حد در آن جمع شدهاند را روشن میکند. زردچوبه و عسل سرشار از آنتیاکسیدان هستند. پس از استفاده از این ماسک، پوست شما دوباره جوان و نرم خواهد شد
طراحی و اجرا : وب گستر دیان
آیا نام کاربری خود را فراموش کرده اید؟