از نقطه نظر سلامت ،خوردن امر بسیار مهمی محسوب می شود. مهمترین نگرانی در کنترل دیابت کنترل میزان قند خون فرد در محدودۀ طبیعی است، به این منظور فرد دیابتی باید از خوردن برخی از غذاها پرهیز کند و برخی دیگر را که برای کنترل دیابت مفید هستند، مصرف کند.
۱. ماهی در تغذیه دیابتی ها
ماهی یکی از سالمترین غذاها در این سیاره است! سالمون، ماهی قزلآلا، شاهماهی، ماهی کولی و … منابع عالی اسیدهای چرب امگا ۳؛ DHA و EPA هستند که مزایای عمدهای برای سلامت قلب دارند.
مصرف این ماده غذایی به طور منظم به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی را دارند بسیار مهم است. DHA و EPA از سلول های رگ های خونی محافظت می کنند؛ علائم التهاب را کاهش می دهند و عملکرد رک ها پس از غذا خوردن را بهبود می بخشند.
تعدادی از مطالعات مشاهداتی نشان میدهد که افرادی که به طور منظم ماهی مصرف می کنند ریسک پایینی از نارسایی قلبی دارند و احتمال مرگ ناشی از بیماری های قلبی کمتر است. در مطالعه ای، مردان و زنانی که ماهی را ۵ تا ۷ روز در هفته به مدت ۸ هفته مصرف کردند کاهش قابلتوجهی در تری گلیسرید و علائم التهاب داشتند. همچنین ماهی منبع عالی پروتئین با کیفیت بالا است که به شما کمک میکند تا احساس سیری داشته باشید و میزان متابولیک را افزایش می دهد.
۲. سبزیجات برگ سبز در تغذیه دیابتی ها
سبزیجات با برگ سبز بسیار مغذی هستند و کالری کمی دارند. میزان کربوهیدرات آنها نیز بسیار پایین است که میزان قند خون شما را افزایش میدهد. اسفناج، کلمپیچ و دیگر سبزیجات با برگ سبز منابع خوبی از چندین ویتامین و مواد معدنی از جمله ویتامین سی هستند. در یک مطالعه، افزایش میزان جذب ویتامین C باعث کاهش علائم التهاب و سطح قند خون سریع برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یا فشار خون شد.
به علاوه، این سبزیجات، منابع خوبی از آنتیاکسیدانها هستند. این آنتیاکسیدانها چشم های شما را از آبمروارید محافظت میکنند که از مشکلات شایع دیابت هستند. سبزیجات برگ سبز غنی از مواد مغذی و آنتیاکسیدانها هستند که از قلب و سلامت چشم شما محافظت میکنند
۳. دارچین در تغذیه دیابتی ها
دارچین یک ادویه خوشمزه با خاصیت آنتیاکسیدان قوی است. چندین مطالعه کنترلشده نشان دادهاند که دارچین میتواند سطح قند خون را پایین بیاورد و حساسیت به انسولین را بهبود بخشد.
کنترل دراز مدت دیابت معمولا با اندازهگیری هموگلوبین A1C تعیین میشود، که نشاندهنده متوسط سطح قند خون در طول ۲ – ۳ ماه است. در یک مطالعه، بیماران دیابت نوع ۲ که به مدت ۹۰ روز دارچین مصرف می کردند، کاهش بیش از دو برابر در هموگلوبین A1C در مقایسه با افرادی که فقط درمان استاندارد را دریافت می کردند داشتند.آنالیز اخیر ۱۰ مطالعه نشان داد که دارچین همچنین ممکن است سطح کلسترول و تری گلیسرید را پایین بیاورد.
۴. تخممرغ در تغذیه دیابتی ها
تخممرغ مزایای شگفتانگیزی برای سلامتی بدن دارند. در حقیقت، آنها یکی از بهترین غذاها هستند که شما را برای ساعتها سیر نگه میدارند. مصرف منظم تخممرغ ممکن است خطر بیماری قلبی شما را به چند روش کاهش دهد. تخممرغ باعث کاهش تورم، بهبود حساسیت به انسولین، افزایش سطح کلسترول خوب و کاهش سطح کلسترول بد می شود
۵. دانه چیا در تغذیه دیابتی ها
دانه چیا غذای فوقالعادهای برای افراد مبتلا به دیابت است. فیبر این دانه ها بسیار بالا هستند، در حالی که مقدار کربوهیدراتهای آن پایین هستند. در واقع، ۱۱ تا ۱۲ گرم کربوهیدرات در ۲۸ گرم از دانههای چیا فیبر هستند که باعث افزایش قند خون نمیشود. فیبر موجود در دانه چیا میتواند سطح قند خون شما را با کند کردن میزان سرعتی که در آن غذا از طریق شکم جذب می شود کاهش دهد.
6. ماست یونانی در تغذیه دیابتی ها
ماست یونانی یک انتخاب لبنی عالی در تغذیهس دیابتیها است. نشانداده شدهاست که بهبود کنترل قند خون و کاهش خطر بیماریهای قلبی، شاید تا حدودی ناشی از پروبیوتیک موجود در آن باشد. مطالعات نشان دادهاند که ماست و دیگر غذاهای لبنی ممکن است منجر به کاهش وزن و بهبود توده بدن در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شوند.
باور بر این است که مقدار کلسیم بالا و CLA موجود در آن میتواند نقش مهمی ایفا کند. علاوه بر این، ماست یونانی تنها شامل ۶ تا ۸ گرم کربوهیدرات در هر وعده است که کمتر از ماست معمولی است. همچنین پروتئین بالایی نیز دارد که کاهش وزن را با کاهش اشتها و کاهش جذب افزایش میدهد.
7. آجیل در تغذیه دیابتی ها
آجیل خوشمزه و مغذی است. همه انواع آجیل حاوی فیبر هستند و کربوهیدرات کمی دارند، اگرچه میزان آن در انواع مختلف متفاوت است. تحقیق بر روی انواع آجیل ها نشان میدهد که مصرف منظم ممکن است باعث کاهش التهاب و کاهش قند خون، سطوح HbA1c و سطوح LDL شوند. در یک مطالعه، افراد مبتلا به دیابت ۳۰ گرم گردو در رژیم روزانه خود مصرف کرده بودند که باعث شد وزن کم کنند و کاهش قابلتوجهی در سطوح انسولین تجربه کنند.
8. روغن زیتون در تغذیه دیابتی ها
روغن زیتون طبیعی به شدت برای سلامت قلب مفید است. این ماده حاوی اولئیک اسید، نوعی چربی اشباعنشده است که تری گلیسرید و HDLرا بهبود می بخشد که اغلب در دیابت نوع ۲ در سطوح ناسالمی قرار دارند.
همچنین ممکن است هورمون GLP-1 را افزایش دهد. در یک آنالیز بزرگ از ۳۲ مطالعه که به انواع مختلف چربی نگاه میکردند، روغن زیتون تنها موردی بود که کاهش خطر بیماری قلبی رات نشان داده شد.
روغن زیتون هم چنین حاوی آنتیاکسیدانها به نام پلی فنول ها است. آنها التهاب را کاهش می دهند، از سلولهای پوشاننده رگهای خونی محافظت می کند، کلسترولLDL را از اکسیداسیون و کاهش فشار خون حفظ می کند.
9. تخم کتان در تغذیه دیابتی ها
تخم کتان غذایی بسیار سالم هستند. بخشی از فیبر غیر محلول آن از لیگان ها تشکیل شدهاست که میتواند ریسک بیماریهای قلبی را کاهش داده و کنترل قند خون را بهبود بخشد.
در یک مطالعه، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که بذر کتان را به مدت ۱۲ هفته مصرف کردند، بهبود قابل توجهی در هموگلوبین A1cد اشتند.
یکی دیگر از پژوهش ها حاکی از آن است که تخم کتان ممکن است خطر سکته را کاهش دهد و به طور بالقوه میزان مصرف داروهای مورد نیاز برای جلوگیری از لخته خون را کاهش میدهد.
10. سرکه سیب در تغذیه دیابتی ها
سرکه سیب فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. اگر چه از سیب ساخته شدهاست اما شکر موجود در میوه به استیک اسید تخمیر میشود و محصول بهدستآمده حاوی کمتر از ۱ گرم کربوهیدرات در هر قاشق سوپ خوری است.
نشان داده شده است که سرکه سیب باعث بهبود حساسیت به انسولین و کاهش میزان قند خون سریع می شود. هم چنین ممکن است پاسخ قند خون را هنگام مصرف مواد غذایی کربوهیدرات دار به میزان ۲۰ % کاهش دهد.
در یک مطالعه نشان داده شده است که افراد مبتلا به دیابت با کنترل ضعیف هنگام خوردن ۲ قاشق سوپ خوری سرکه سیب قبل از خواب ۶ % میزان قند خون سریع آن ها کاهش پیدا کرده است. سرکه سیب هم چنین ممکن است خالی شدن معده شما را کند کرده و شما را سیر نگه دارد.
طراحی و اجرا : وب گستر دیان
آیا نام کاربری خود را فراموش کرده اید؟