پلاسما جت یا درمان فیبروبلاست با پلاسما یا بلفاروپلاستی دینامیک ، یکی از پیشرفته ترین فناوری های زیباسازی و درمانی است که از آن برای سفت کردن و لیفتینگ غیر جراحی پوست استفاده می شود. پلاسما بعد از جامدات، مایعات و گاز ها، حالت چهارم ماده است. این ماده می تواند در مناطقی که قبلاً به طور موثر و بدون جراحی قادر به درمان آن نبودیم، کلاژن سازی کرده و آن را سفت و کشیده کند. از ترشحات پلاسما همچنین می توان برای درمان سایر ضایعات پوستی مانند برچسب های پوستی، خال های کوچک، کراتوزهای سبورئیک و سرینگوما استفاده کرد.
لازم به ذکر است که این روش درمانی فقط توسط پزشکان متخصص بای انجام شود و از انجام آن در خانه خودداری کنید.
دستگاه پلاسما جت،فیبروبلاست ها را هدف قرار می دهد. فیبروبلاست سلول های تولید کننده کلاژن و پروتئین در زیر لایه خارجی پوست هستند. فیبروبلاست ها نقش مهمی در بهبود زخم های پوستی و همچنین حفظ سفتی و استحکام بافت دارند. در پلاسما جت از دستگاهی شبیه قلم استفاده می شود که جریان الکتریکی با فرکانس بالا را در مناطق کوچک پوست تخلیه می کند. نوک پلاسما مستقیماً پوست را لمس نمی کند، اما در عوض یک جریان هدفمند را دقیقاً بالای سطح پوست آزاد می کند. جریان گرم باعث ایجاد سوراخ های کوچک یا آسیب های جزئی در لایه پوست می شود که در نتیجه سبب تحریک تولید کلاژن شده و بافت پوست را احیا می کند.
پلاسما جت چگونه کار می کند؟
در روش بلفاروپلاستی دینامیک از پلاسما (یک گاز یونیزه است که بسیار شارژ می شود و تقریباً مانند یک پیچ روشن کننده عمل کرده و به طور موثر پوست اضافی را بخار یا “تصعید” می کند و پوسته ریزی ایجاد می کند که بعد از یک هفته یا بیشتر از بین می رود) استفاده می شود. حذف بافت اضافی و گرمای تولید شده به طور موثری باعث سفت شدن پوست و تقویت تولید کلاژن می شود.
کاربردهای پلاسما جت:
کاربردهای پلاسما جت در نواحی صورت و بدن به شرح زیر است:
- رفع افتادگی پلک و کاهش چین و چروک دور چشم (جایگزین بلفاروپلاستی)
- لیفت گردن
- کاهش چین و چروک صورت، گردن و دست
- لیفت بینی گوشتی
- حذف ضایعات پوستی (خال، زگیل و ...)
- کاهش خطوط دور دهان
- رفع ترک پوستی
- بهبود اسکار
- بهبود آکنه
- بهبود لک
- حذف تاتو
- بهبود رگ های عنکبوتی
- جوانسازی واژن
مزایای پلاسما جت:
پلاسما جت با عنوان پلاسما تراپی نیز شناخته می شود. این روش درمانی دارای مزایای بسیار زیادی بوده که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
- عدم ایجاد برش و خونریزی بر روی پوست
- به سبب عدم وجود هرگونه برش هیگونه اسکار و جای زخم به جای نخواهد ماند.
- عدم نیاز به بیهوشی
- عدم وجود هرگونه عارضه جانبی، تنها عارضه تورم محدود بوده که طی چند روز برطرف می گردد.
- سرعت بالا درمان ( معمولا طی 1-3 جلسه نیم ساعتی انجام می گیرد)
- سرعت بهبودی نسبت به سایر روش ها درمانی
- اثر بخشی سریع ( امکان رویت نتایج لیفت و جوانسازی و حذف چروک ها در مدت زمان اندکی وجود دارد)
- عدم وجود مواد شیمیای مضر و ورود آن به بدن
- بدون دوره نقاهت و استراحت
- عدم وجود محدودیت سنی در استفاده از این روش
- به نسبت عمل های جراحی هزینه پایین تری دارد.
- نتایج طبیعی و تا حدودی در همان زمان قابل رویت است.
- منجر به نازک شدن پوست نمی گردد.
در ادامه به شرح برخی از کابردها، و معرفی نواحی از بدن که پلاسما جت انجام می شود خواهیم پرداخت:
درمان جای بخیه با پلاسما جت:
جای زخم یا بخیه بر سطح پوست می تواند در برخی افراد ناخوشایند باشد بدین منظور امروزه با پیشرفت علم راه های گوناگونی برای از بین بردن و کمرنگ نمودن آن ها وجود دارد. پلاسما جت از جمله روش های دارای کاربرد در این زمینه محسوب می شود. پلاسما جت روشی بسیار دقیق است که به بافت های اطراف هیچگونه صدمه ای وارد نمی نماید. با استفاده از این روش می توان برخی صدمات پوستی مانند جای بخیه را تا حدی زیاد درمان نمود.
پلاسما جت برای برداشتن خال:
خال های پوستی انواع مختلفی دارند و در نقاط مختلفی از بدن ظاهر می شوند. راه های گوناگونی برای برداشتن خال ها وجود دارد که در ابتدا می بایست با پزشک مشورت نمود تا مناسب ترین روش انتخاب گردد که از آسیب احتمالی به سلول محافظت گردد. امروزه جدیدترین روش برداشتن خال در دنیا پلاسما جت می باشد که وفور استفاده می گردد و نسبت به سایر روش ها قدیمی دارای مزایای بسیاری می باشد مانند عدم نیاز به بیهوشی و روشی سریع بدون به جای گذاشتن اسکار و... و هرگونه عوارض دیگر.
پلاسما جت زگیل:
پلاسما جت بدون عوارض جراحی و لیزر بسیاری از آسیب های پوستی و ضایعات را درمان می نماید. با استفاده از پلاسما جت امروزه بسیاری از انواع ضایعات پوستی مانند زگیل و حتی زگیل تناسلی از پوست برداشته می شود.
پلاسما جت پلک:
امروزه بدون نیاز به جراحی های سنگین و گذراندن دوره های نقاهت پس از آن و در نتیجه روبرویی با اسکار و جای برش ها می توان بسیاری از درمان ها را نیز انجام داد. یکی از این پیشرفت های تکنولوزی پلاسما جت می باشد که جایگزین مناسبی برای جراحی پلک گردیده و لیفت پلک با پلاسما جت میسر شده است و همچنین درمان افتادگی پلک با پلاسما جت امکان پذیر گردیده است.
پلاسما جت صورت:
پلاسما جت نوعی تکنولوژی پیشرفته در جوانسازی پوست و تحریک کلاژن سازی می باشد. از این تکنیک برای رفع بسیاری از مشکلات پوستی صورت بدون نیاز به جراحی استفاده می گردد. عملکرد دستگاه از طریق تحریک الکتریکی حاصل می گردد به نحوی که گرما و حرارت در پوست ایجاد نموده در نتیجه جوانسازی و کلاژن سازی حاصل می شود. از پلاسما جت برای رفع لک های پوستی و همچنین رفع چین و چروک ها دور چشم (شقیقه) و خطوط اخم و پیشانی، خط خنده و ... در صورت استفاده می گردد.
پلاسما جت بینی گوشتی:
پلاسما جت بینی امروزه یکی از روش های جایگزین جراحی بینی برای افرادی که به هر دلیلی دوست ندارند زیر تیغ جراحی بروند محسوب می شود. البته این نکته بسیار مهم است که ابتدا طی جلسه ای مشاوره با پزشک پس از بررسی مشکل بینی و انتظارات شما، اطمینان بیابید که این روش مناسب شما است یا خیر. این روش بیشتر مناسب افراد دارای بینی گوشتی بوده که انجام عمل جراحی در آن ها و نتیجه نهایی پر ریسک تر است. در این افراد علاوه بر جمع شدن پوست بینی، چربی های زیر پوست هم تا حدود زیادی از بین می روند. در واقع به طور کلی لیفت بینی با پلاسما جت امکان پذیر است. در پلاسماجت با سوزاندن نقاط ریز کنار هم در بینی پس از مدتی پوست ترمیم شده و جمع می شود در نتیجه سبب کوچک تر شدن بینی می شود. با این تکنیک علاوه بر کوچک تر شدن امکان فرم دهی بینی نیز وجود دارد.
پلاسما جت غبغب:
وجود چربی بین چانه و گردن که اصطلاحا غبغب نام دارد برای بسیاری از افراد ناخوشایند می باشد. چربی ها در این ناحیه بسته به عوامل مختلفی مانند چاقی، افزایش سن و یا وراثتی ایجاد می گردد. در گذشته برای از بین بردن چربی های این ناحیه و لیفت آن نیاز به عمل های جراحی بود اما امروزه یکی از روش های جایگزین و کم خطر برای لیفت غبغب پلاسما جت می باشد. طی این روش سطح پوست توسط دستگاه به صورت نقطه نقطه سوزانده می شود که طی آن بخش هایی از لایه عمقی پوست تبخیر می گردد و در نتیجه منجر به جمع شدن و لیفت پوست و رفع غبغب می شود و زخم های سطحی ایجاد شده روی پوست هم طی چند روز از بین می روند.
پلاسما جت شکم:
پلاسما جت در بسیاری از نقاط بدن دارای کاربرد می باشد به عنوان مثال در ناحیه شکم با استفاده از دستگاه پلاسماجت می توان سلولیت سطح پوست شکم را درمان نمود و همچنین ترک های پوستی موجود در سطح شکم را تا حد زیادی رفع نمود.
عوارض پلاسما جت:
عوارض در این روش به نسبت سایر روش های درمانی بسیار ناچیز بوده و همچنین موقتی می باشد. اما از وجود این نکته که برای تمامی امور درمانی و زیبایی می بایست به پزشک متخصص مراجعه نمود هرگز قافل نشوید زیرا در نتیجه درمان و جلوگیری از عوارض تاثیر بسزایی دارد.
در پلاسما جت در حین انجام درمان گرمایی در سطح پوست حس می شود که البته قابل تحمل می باشد.
امکان ایجاد التهاب و قرمزی در پوست وجود دارد که نهایتا طی یک هفته برطرف می گردد.
ایجاد زخم جزئی در ناحیه درمان که پس از چند روز کاملا برطرف می گردد.
همچنین از دیگر عوارض نادر می توان به تغییر رنگدانه های پوست و ایجاد لک بعد از پلاسما جت، آکنه احساس درد در ناحیه و عفونت های پوستی اشاره نمود.
چه کسانی نباید پلاسما جت انجام دهند؟
- خانم های باردار
- افراد دارای بیماری های غددی
- افراد دارای پلاتین در اندام داخلی
- افراد دارای التهاب های چرکی در ناحیه درمان
- افراد دارای دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب و... در بدن هستند
- افراد مبتلا به سرطان
- افراد دارای بیماری های خود ایمنی
- افراد داری بیماری های عفونی باکتریایی و ویروسی هستند.
طراحی و اجرا : وب گستر دیان
آیا نام کاربری خود را فراموش کرده اید؟