از آن جایی که ترک های پوستی (استریا) یا همان مشکل خط خطی شدن غیر عادی پوست، یکی از رایج ترین و متداول ترین مشکلات پوستی به حساب میآید، آشنایی با روشهای پیشگیری و درمان این مشکل بسیار اهمیت دارد. روش های پیشگیری برای افرادی مناسب است که مستعد مبتلا شدن به این مشکل پوستی میباشند.
به طور مثال برای زنان باردار در ماه های اولیه، روشهای پیشگیری بسیار مفید خواهند بود تا حد کاملا مطلوبی از این مشکل جلوگیری به عمل آید. همچنین دختران و پسرانی که در مرحله رشد و بلوغ جنسی قرار گرفته اند، با استفاده از این روش ها میتوانند احتمال ابتلا به مشکل ترک های پوستی را به حداقل برسانند. اگر هم افراد برای پیشگیری از این مشکل دیر اقدام کنند و در نهایت به مشکل ترک پوستی در نواحی مختلف بدنشان دچار شوند، تنها، راه حل های درمانی برای آن ها مناسب خواهند بود.
با ما همراه باشید تا بهترین، سریع ترین، موثرترین و جدیدترین روش های پیشگیری و درمان ترک های پوستی را در ادامه مورد بررسی قرار دهیم.
روش های پیشگیری ترک پوستی:
- تغییر وزن:
نسبت به تغییر وزن خودتان آگاه باشید. اگر قرار است در مدت مشخصی وزن خود را کاهش یا افزایش دهید، این کار را حتما زیر نظر پزشک تغذیه انجام دهید. پزشک تغذیه با رعایت اصول غذایی، بهترین برنامه را برای کاهش یا افزایش وزن شما ارائه خواهد کرد. از آن جایی که تغییر وزن ناگهانی، تاثیر بسیار زیادی بر ایجاد ترک های پوستی دارد، این کار می تواند تا حدود زیادی از این مشکل جلوگیری نماید.
- ماساژ با استفاده از روغنهای گیاهی:
روغن ها برای جلوگیری از ابتلا به مشکلات پوستی از جمله مشکل ترک های پوستی بسیار مفید میباشند. یکی از مواردی که این روغنها کاملا مفید عمل میکنند، برای پیشگیری و جلوگیری از ترکهای پوستی در دوران بارداری است. دو روغن نارگیل و کرچک برای این کار مناسبتر هستند. زنان باردار باید به کمک این روغنها، نواحی مستعد ایجاد ترک پوستی را به خوبی و حداکثر سه بار در روز ماساژ دهند. نواحی مستعد ایجاد ترک پوستی در زنان باردار، شکم، باسن، سینه ها، پشتکمر به خصوص در قسمت گودی آن و پشت رانها میباشند که البته کاملا بدیهی است؛ اصلی ترین ناحیه ایجاد ترکهای پوستی در زنان باردار، نواحی شکم میباشد. در هنگام ماساژ به این نکته توجه داشته باشید که، ماساژ دادن را دقیقاً تا زمانی ادامه دهید که تمام روغن موجود توسط پوست جذب شده باشد.
- ورزشهای مخصوص پیشگیری از ترکهای پوستی:
در هر زمینهای ورزش کردن میتواند برای سلامت انسان مفید باشد و در زمینه ترکهای پوستی نیز این گفته کاملا صادق است. تعداد زیادی از ورزشهای سبک وجود دارند که میتوانند حالت کشیدگی در پوست ایجاد کرده و در طولانی مدت از تمام عوامل ایجاد کننده ترک های پوستی جلوگیری کنند. این ورزش ها را می توانید با استفاده از مربی حرفه ای آموزش دیده و سطح خونرسانی و گردش خون را در پوست خود بالاتر ببرید. البته برای زنان باردار این ورزش ها حتما باید توسط پزشک مربوطه تایید شوند. ویژگی برتر ورزش کردن برای پیشگیری از ترک های پوستی این است که به صورت همزمان می تواند روی تمام نواحی مستعد مشکل ترک پوستی، تاثیرگذار باشد.
- استفاده از کرم ها و لوسیونهای مخصوص:
تعداد زیادی کرم مرطوب کننده و لوسیون های حرفه ای برای جلوگیری از مشکل ترک های پوستی وجود دارند که توسط متخصص پوست برای افراد مختلف تجویز خواهند شد. این کرم ها و لوسیون ها نیز دقیقاً همانند روغن های گیاهی می توانند انعطاف پوست را بالاتر برده و از خشکی بیش از حد پوست جلوگیری کنند. زمانی که پوست خشک باشد، احتمال ایجاد ترک پوستی به مراتب بالاتر خواهد رفت.
- مصرف ویتامینهای مخصوص سلامت پوست:
استفاده از برخی ویتامین ها برای سلامت پوست ضروری می باشد. یکی از معروف ترین این ویتامین ها، ویتامین E می باشد که هم در دوره پیشگیری و هم در دوره درمانی برای ترک های پوستی کاملا مفید است. یکی دیگر از ویتامین ها که در تولید و انتشار کلاژن اهمیت دارد، ویتامین C می باشد. بهتر است این ویتامین ها را به صورت طبیعی و از مواد طبیعی به دست آورید. برای این کار با یک پزشک متخصص تغذیه مشورت نمایید تا برنامه کاملی حاوی ویتامین های گفته شده برای شما ارائه نماید.
راه های درمان ترک های پوستی:
لازم به ذکر است زمانی که ترک های پوستی در مراحل اولیه تشکیل شدن هستند، بسیاری از روش های پیشگیری گفته شده همچنان برای از بین بردن آن ها مفید خواهند بود؛ اما زمانی که ترک های پوستی با شدت بیشتری بر روی پوست دیده شده و با حالت قوی تری بر پوست اثر بگذارند، روش های درمانی برای از بین بردن این ترک ها پیشنهاد می شوند. زنان باردار باید به این نکته توجه داشته باشند که، در زمان بارداری نباید اصراری به از بین بردن این ترک ها داشته باشند، چرا که برخی از روش های درمانی استریا، برای سلامت جنین می تواند خطرآفرین باشد. برخی از اصلی ترین روش های درمانی ترک های پوستی به شرح زیر می باشند:
1 - درمان های خانگی
از ویژگی های بسیار خوب درمانی های خانگی این است که می توانید به کمک این روش ها تا حدودی زیادی ترک های پوستی را درمان بخشید و یا آن ها را به حداقل برسانید. همچنین این روش ها ساده و معمولا کم هزینه می باشند. یکی از بهترین روش های خانگی درمان ترک های پوستی، ژل آلوئه ورا می باشد. این ژل که مایه ژلاتینی درون آلوئه ورا است را می توانید بر روی پوست خود قرار داده و تاثیر معجزه آسای آن را مشاهده کنید. همچنین برای قدرت یافتن این ترکیب می توانید از لیمو نیز در این ژل استفاده نمایید.
2 - درمان دارویی
یکی از اولین و در عین حال کارآمدترین روش های از بین بردن ترک های پوستی، استفاده از ترکیبات حاوی رتینوئید تجویزی توسط پزشک می باشد. در این مرحله از درمان، پزشک متخصص ترکیبات حاوی رتینوئیدها را به بیمار توصیه خواهد کرد. رتینوئیدها تاثیر بسزایی در تولید کلاژن در پوست داشته و سلامت و شادابی را به پوست باز می گردانند. البته استفاده از رتینوئیدها به هیچ عنوان برای زنان باردار توصیه نمی شود و حتی در برخی موارد این ترکیبات برای زنانی که زایمان را انجام داده و در مرحله شیردهی هستند نیز، مناسب نخواهد بود.
3 - درمان لیزری
شاید بیشتر مبتلایان به مشکل ترک های پوستی این روش را آخرین راه حل بدانند ولی نکته مهم در مورد روش لیزرینگ، تاثیر فوق العاده آن است. در اصل می توانیم بگوییم اگر از مراحل قبل نتیجه نگرفته اید، لیزرینگ آخرین روش برای خلاصی شما از ترک های پوستی خواهد بود. معمولا پزشک متخصص از روش لیزر برای درمان ترک های پوستی زمانی استفاده می نماید که، شدت و میزان ترک های پوستی در بدن فرد بسیار زیاد شده باشد و یا سرعت ایجاد این ترک ها بالا رفته باشد. همانطور که گفته شده روش لیزر برای زنان باردار به هیچ عنوان توصیه نخواهد شد
طراحی و اجرا : وب گستر دیان
آیا نام کاربری خود را فراموش کرده اید؟