پوست بدن با بیماریهای مختلفی تحت تأثیر قرار میگیرد و با تشخیص تظاهرات بالینی گاهی میتوان به درمان بیماری کمک کرد. اما در مورد کرونا ویروس نوظهور علائم ابتدا منحصر به دستگاه تنفسی بود ولی با پیشرفت بیماری مشکلات گوارشی، دردهای عضلانی و حتی مشکلات پوستی مانند کهیر نیز به لیست علائم این بیماری اضافه شد.
شانس درگیری پوست افراد در حین ابتلا به کرونا ویروس تنها ۲۰% است یعنی از هر ۱۰۰ نفر مبتلا ۲۰ نفر تظاهرات پوستی نشان میدهند که این مسئله با سن افراد نیز در ارتباط است.
تظاهرات پوستی کرونا:
بااینکه کرونا بر پوست بسیاری از افراد هیچ تأثیری نمیگذارد اما برخی افراد چند روز قبل از شروع علائم اصلی بیماری دچار لکهای پوستی میشوند. بعضی از بیماران با شروع بیماری و بروز علائم تنفسی دچار کهیر و تاول میشوند و ازآنجاییکه کرونا ویروس یک ویروس جدید است ما هنوز چیز زیادی در رابطه با آن و علل علائم پوستی آن نمیدانیم. هنوز مشخص نیست که این علائم چرا ایجاد میشوند و چرا فقط در برخی افراد بروز میکنند. ضایعات پوستی ناشی از کرونا به اشکال مختلفی بروز میکنند و تا مدت نامشخصی نیز ادامه یافته و اکثراً خودبهخود برطرف میشوند.
انگشتان پای کوویدی:
یکی از علائم پوستی کرونا انگشتان پای کوویدی است که در آن برجستگیهای به رنگ قرمز یا بنفش روی انگشتان پا ایجاد میشود. این ضایعات شبیه کهیر هستند و ممکن است بر روی پاشنه پا، کف دست و یا حتی انگشتان دست نیز ظاهر شوند.
ضایعات شبه آبله مرغان:
این ضایعات پوستی برجستگیهای کوچک و صورتیرنگ پر از مایع شفاف هستند و شباهت زیادی با تاولهای حاصل از ویروس واریسلا- زوستر(آبلهمرغان) دارند و بیشتر در ناحیه تنه، بازو و ساق پا دیده میشوند.
کهیر:
بروز کهیر یکی از شایعترین علامتهای پوستی کروناست و بهصورت ناگهانی بر روی قسمت کوچک یا وسیعی از پوست ظاهر میشود که با احساس خارش شدید فرد را آزار میدهد. جالب این است که محل ضایعات کهیر بهطور مدام تغییر میکند و هر بار بخش جدیدی از پوست را درگیر میکند.
البته ازآنجاییکه کهیر یک حساسیت پوستی بسیار شایع است و حتی با خوردن برخی داروها نیز بروز میکند نمیتوان آن را بهطور قطعی به فعالیت ویروس کرونا در بدن نسبت داد و تحقیقات بیشتری در این رابطه لازم است. هرچند بسیاری از افراد در طول دوره ابتلا به کرونا آن را تجربه میکنند. کهیر ناشی از کرونا تا ۴۸ ساعت طول میکشد و بعد خودبهخود برطرف میشود و بیشتر افراد میانسال را درگیر میکند.
ضایعات شبه سرخجه:
این ضایعات بثورات پوستی غیراختصاصی هستند که در سراسر بدن دیده میشوند و نمیتوان آنها را به کرونا ارتباط داد. این ضایعات پوستی ممکن است در اثر عفونتهای ویروسی و یا واکنش ازدیاد حساسیت نسبت به برخی داروها نیز ایجاد شوند.
ضایعات شبه سرمازدگی:
این ضایعات بیشتر در افراد جوان بروز میکند و باعث تورم و قرمزی بخشی از بدن خصوصاً در انگشتان و دستوپا میشود که برخی از آنها آبدار، دردناک و خارشدار هستند. این وضعیت تا ۱۳ روز طول میکشد و خودبهخود خوب میشوند. این وضعیت در افراد مسن به شکل زخمهای مشبک مانند و پهنشده بر روی پوست بروز میکند که بیشتر به رنگ بنفش دیده میشوند و با فروکش کردن شدت بیماری آنها نیز برطرف خواهند شد.
مشکلات پوستی شایع در دوران کرونا:
ازآنجاییکه از زمان شیوع کرونا تا به همین امروز سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری شستن مکرر دستها و ضدعفونی کردن آنها را یکی از راههای اصلی میداند ممکن است خیلی از افراد دچار مشکلات پوستی شوند که مهمترین آنها خشکی پوست است.
برای پیشگیری از این وضعیت بهترین کار پس از شستشوی دستها استفاده از کرمهای مرطوبکننده است تا پوست را آب رسانی کنند. زیرا پوست خشک حساسیت بیشتری نسبت به عوامل مختلف دارد و آسیبپذیرتر میشود.
طراحی و اجرا : وب گستر دیان
آیا نام کاربری خود را فراموش کرده اید؟