سازمان فنی و حرفه ای کشور یکی از سازمان هایی است که به داوطلبان شرکت در رشته های فنی و حرفه ای این اجازه را می دهد که در رشته های مختلف مثل خدمات آموزشی و عملی شرکت داشته باشد و بعد از گذراندن دوره آموزشی خود می توانند گواهینامه مرتبط را دریافت بکنند.
رشته های آموزشگاه فنی حرفه ای از تنوع خیلی زیادی برخوردار است. مثل رشته گردشگری فنی حرفه ای رشته فناوری اطلاعات فنی حرفه ای رشته خدمات غذایی فنی حرفه ای رشته های مراقبتی و غیره
شاید تا به حال در محل کارتان ، کلمه HSE به گوشتان خورده باشد ولی به طور عمقی معنای آن را درک نکرده باشید. حروف HSE از واژههای لاتین health به معنای سلامتی، safety به معنی ایمنی و environment که منظور همان محیط زیست است، برگرفته شده است. شخص شرکتکننده، در دوره به کارگیری HSE تمام مسائل و نکات مربوط به بهداشت و ایمنی ، آتشنشانی در محیطهای صنعتی و غیره را فرا گرفته و عهدهدار تمام مسائل مرتبط با موضوعات ذکر شده در بالا، است.
کارشناس بهداشت و ایمنی شخصی است که در راستای رقم زدن یک محیط کار ایمن و سالم، مقررات خاصی را وضع، برنامه های ویژه ای را طرح ریزی و شیوه های اجرایی خاصی را عملی می سازد. همینطور کارشناس بهداشت و ایمنی اجرای صحیح قوانین و مقررات را در محیط کار به عهده دارد. این قوانین در راستای حفاظت از محیط زیست، سلامت کارکنان، افزایش بهره وری، افزایش ایمنی و حفظ بهداشت و سلامت کارمندان می باشد.
کارشناسان بهداشت و ایمنی با تحلیل و بررسی دقیق محیط کار، مقرراتی درخور همان محیط وضع می کنند. این کارشناسان خبره در محیط هایی مانند بیمارستان ها، رستوران ها، آتش نشانی ها، هلال احمر، اداره ها، معادن، مجموعه های عمرانی و کارخانه ها فعالیت می کنند.
اشخاصی که قرار است در پست مهم و کلیدی کارشناس بهداشت و ایمنی فعالیت کنند باید افرادی آگاه، با تجربه، ماهر و مسلط باشند. بدون شک به کارگیری نیروهایی که صرفا به دانش نظری در این حوزه بسنده کرده اند و از مهارت های میدانی چیزی نمی دانند می تواند وضعیت سازمان را به مخاطره بیندازد. مقصود از دوره کارشناس بهداشت و ایمنی چیزی جز پرورش نیروهای ماهر، خبره و متخصص نیست؛ اشخاصی که قادر هستند در شرایط بحرانی به بهترین نحو ممکن سازمان را تحت کنترل در آوردند و استانداردهای بهداشت و ایمنی را مو به مو اجرا کنند.
نحوه واکنش دهی کارشناس بهداشت و ایمنی در شرایط بحرانی یکی از مهم ترین مهارت های این افراد است. کارشناسان که نمی توانند در مواقع حساس واکنش مناسبی از خود نشان دهند اوضاع را به سمت درستی سوق نخواهند داد بلکه فقط شدت وخامت را افزایش می دهند. پرورش نیروهای خبره در دوره کارشناس بهداشت و ایمنی به سازمان ها کمک می کند تا بتوانند از نیروهای شایسته جهت مهار کردن اوضاع بحرانی و ثابت نگه داشتن اوضاع سازمان در شرایط ایده آل کمک بگیرند.
کارشناسان بهداشت و ایمنی شیوه استفاده درست از تجهیزات را به کارکنان آموزش می دهند و اقدام به جمع آوری داده ها در محیط کار و تحلیل آن ها می نمایند. نکته مهمی وجود دارد که کارشناس بهداشت و ایمنی قادر به تحلیل تخصصی محیط کار باشد. پس هر کارشناس بهداشت و ایمنی باید برای کار در محیط های کاری مختلف آموزش داده شود. خطرات احتمالی و نوع دستگاه ها و الزامات بهداشتی در بیمارستان بی شک متفاوت از یک کارخانه صنعتی می باشد. با برگزاری دوره کارشناس بهداشت و ایمنی به طور تخصصی، کارشناسان خبره برای حضور در محیط های کاری مختلف پرورش و تربیت می شوند.
با حضور به هم رساندن در دوره کارشناس بهداشت و ایمنی، افراد می توانند آموزش های لازم برای فعالیت در جایگاه یک کارشناس بهداشت و ایمنی را در هر صنعتی پیدا کنند؛ صنعت بهداشت، صنعت زیبایی، صنعت تولید، صنعت ساختمان سازی، صنعت معدن و صنعت درمان و پزشکی. این روزها تخصص و مهارت حرف اول را می زند. بنابراین نمی توان به آموزش های تئوری اکتفا کرد.
طراحی و اجرا : وب گستر دیان
آیا نام کاربری خود را فراموش کرده اید؟