واژه پداگوژی برای افرادی که در حوزه های آموزش و مربیگری عمل می کنند اصطلاح آشنایی است. در توضیح این سوال که پداگوژی چیست؟ می بایست اشاره کرد که پداگوژی نوعی سبک یادگیری جدید بوده که مورد بررسی همیشگی تدریس در سال ها اخیر است. علاقه مندان می توانند ثبت نام دوره آموزش پداگوژی در مارکز فنی و حرفه ای، جهاد دانشگاهی و... شرکت نموده و مدرک دوره آموزش پداگوژی را دریافت نمایند.
افرادی که می خواهند در امر آموزش موفق باشند و در حد مربیگری فعالیت کنند، بایستی در دوره های پداگوژی شرکت نمایند. مدرک پداگوژی به نحوه آموزش و مربیگری فرد می پردازد. دوره های پداگوژی در مراکز معتبر جهاد دانشگاهی، فنی و حرفه ای و مجتمع های فنی برگزار می گردد. با شرکت در این دوره ها امکان یافتن فرصت های شغلی متناسب با رشته مورد نظر وجود دارد.
از آنجایی که مدرک معتبر پداگوژی برای ورود به بازار کار و موقعیت های شغلی بسیار دارای اهمیت می باشد.
پداگوژی را می توان نوعی سبک یادگیری نامید که بایستی در آن از راهبردها یا استراتژی های آموزشی استفاده کرد. در فرهنگ های لغت، پداگوژی را با عباراتی همچون"روش تدریس"، "آموزش علوم" و "آموزش فنون" ترجمه کرده اند، اما برخی اوقات آن را راه حلی درست برای استفاده از راهبردهای آموزشی در موقع آموزش و یادگیری می نامند.
برای نمونه می توان به تعریف پائولو فریر در پاسخ به سوال پداگوژی چیست، پرداخت که معتقد است، در واقع پداگوژی انتقادی همان روش آموزشی بزرگسالان می باشد. پداگوژی بر اساس اعتقادات، استراتژی آموزشی، روش تربیتی معلم مطابق نظریه دانش و تجربیات افراد، شرایط محیطی و فردی و اهداف یادگیری بوده که با تعامل بین دانش آموزان و معلم ایجاد می شود.
دوره پداگوژی در جهت آموزش و بررسی اصول و روش های جدید تدریس، انواع شیوه های یادگیری، معانی مهم در تدریس و ارزیابی پیشرفت علمی، نحوه ارتباط داشتن، چگونگی طراحی برنامه درسی و مطالب آموزشی در زمان تدریس، داشتن برنامه آموزشی از استانداردهای معلمان و اساتید می باشد.
بدین منظور هر مربی یا استادی برای دریافت نتیجه بهتر از فعالیت و کار خود، بایستی پداگوژی را بگذراند و افراد می توانند از سازمان فنی و حرفه ای، کارت مربیگری را دریافت یا تمدید نمایند. داوطلبانی که این دوره را به اتمام برسانند، کارت مهارت مربوطه را دریافت می کنند و مدرک آن معتبر خواهد بود.
اما بیشترین دریافتی که می توان از پداگوژی به دست آورد این است که افراد بایستی به جای استفاده از مهارت های معلم خود به خلاقیت روی آورند و یاد بگیرند که به کدام یک از دانش ها و مهارت ها نیازمندند و با چه روشی و چگونه می توانند آن را داشته باشند.
در حقیقت مهمترین و کامل ترین هدف از روش تدریس پداگوژی، یادگیری براساس مشارکت و دریافت فعالیت های بالای ذهنی است. یادگیری مشارکتی را جان دیویی در شروع این قرن پیشنهاد داد و موضوع مورد بررسی همیشگی تدریس در سنوات اخیر بوده است.
ثبت نام پداگوژی سازمان فنی و حرفه ای یکی از دوره هایی است که مزایای زیادی دارد و افرادی که در این رشته مدرک دریافت می نمایند، امتیازات زیادی کسب کرده و می توانند در کار خود پیشرفت زیادی داشته باشند. دوره پداگوژی دارای سرفصل های مختلفی می شود که در ادامه به آن اشاره شده است.
استفاده از تکنیک ها و روش های تدریس موثر آموزشی
ارزیابی و کارکرد اهداف آموزش فنی حرفه ای
راه حل تعیین برنامه برای تدریس
تهیه و تنظیم برنامه های درسی
استفاده از وسایل کمک آموزشی
طراحی و اجرا : وب گستر دیان
آیا نام کاربری خود را فراموش کرده اید؟