پی آر پی مو در زنان و فواید آن
پی آر پی پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) درمانی است که پزشکان برای تسریع بهبود در نواحی مختلف بدن از آن استفاده می کنند. پی آر پی مو ممکن است به رشد مو کمک کند.
پزشکان معمولاً از این روش برای درمان ریزش مو ناشی از آلوپسی آندروژنتیک استفاده می کنند که یک بیماری شایع است و باعث کوچک شدن فولیکول های مو می شود. اگرچه پی آر پی مو (PRP) یک رویکرد نسبتاً جدید است، اما شواهد علمی وجود دارد که نشان می دهد می تواند رشد مو را تقویت کند. پی آر پی مو در زنان به علت تقویت مو اهمیت ویژه ای یافته است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد پی آر پی مو در زنان مطالعه ی مقاله ی زیر توصیه می شود.
پی آر پی (PRP) چیست؟
برای درک نحوه عملکرد پی آر پی مو در زنان، مهم است که از نقشی که پلاکت ها در بهبودی ایفا می کنند، آگاهی داشته باشیم.
پلاکت ها به همراه گلبول های قرمز و سفید از اجزای خون هستند. هنگامی که فرد دچار بریدگی یا زخم شد، پلاکت ها برخی از اولین پاسخ دهندگان بدن هستند که برای متوقف کردن خونریزی و بهبودی بهبود می یابند. به همین علت محققان یک تئوری مطرح کردند که استخراج پلاسما و انتقال آن به مناطق آسیب دیده می تواند به بهبودی این مناطق کمک کند.
برای تولید PRP، یک متخصص پزشکی نمونه خون را از بدن خود فرد گرفته و آن را درون دستگاهی به نام سانتریفیوژ قرار می دهد. این دستگاه با سرعت زیاد می چرخد ، که اجزای خون را از هم جدا می کند. سپس پزشک پلاکت ها را برای تزریق پلاکت برداشت می کند.
PRP حاوی طیف وسیعی از فاکتورهای رشد و پروتئین ها است که باعث ترمیم بافت می شوند. از آنجا که برخی از انواع ریزش مو در اثر آسیب به فولیکول های مو ایجاد می شود، محققان در ابتدا فرض کردند که PRP می تواند با پاسخ عکس به فرآیند موجود در آلوپسی آندروژنتیک، به رشد مو کمک کند.
از آن زمان، PRP به یک روش محبوب برای ترمیم رشد مو تبدیل شده است. پزشکان همچنین از PRP برای درمان آسیب دیدگی به تاندون ها، ماهیچه ها و رباط ها استفاده کرده اند، مانند مواردی که افراد در طول فعالیت های ورزشی ممکن است با ان ها آسیب ببینند.
روند درمان با PRP
مراحل زیر نمونه ای از رویکرد رایج در تزریق پی آر پی مو در زنان است:
یک متخصص پزشکی خون را از ورید در بازو بیرون می کشد.
آنها نمونه خون را در سانتریفیوژ قرار می دهند.
سانتریفیوژ خون را می چرخاند و اجزای آن را جدا می کند.
یک پزشک پلاکت ها را با استفاده از یک سرنگ استخراج می کند.
سپس از این پلاکت ها به مناطق هدف و تحت ریزش مو به پوست سر تزریق می کند.
ممکن است کل مراحل حدود ۱ ساعت طول بکشد و ممکن است چندین جلسه ضروری باشد. فرد پس از دریافت PRP، معمولاً می تواند بدون هیچ محدودیتی به فعالیتهای عادی خود بازگردد.
آیا PRP برای ریزش مو موثر است؟
در سال ۲۰۱۹، تیمی از محققان یک مرور بر تمام تحقیقات پیرامون PRP به عنوان درمانی برای ریزش مو انجام دادند. این تحلیل در نهایت بر ۱۱ مقاله تحقیقاتی متمرکز شد که در مجموع ۲۶۲ شرکت کننده مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک بودند را شامل می شد. به گفته نویسندگان، اکثر مطالعات نشان داده اند که تزریق PRP باعث کاهش ریزش مو و افزایش قطر موها و تراکم رشد مو می شود.
یک بررسی سیستماتیک دیگر در سال ۲۰۱۹، پی آر پی مو را به عنوان درمانی برای ریزش مو مورد بررسی قرار داد. این مطالعات در مجموع ۴۶۰ نفر را به مورد بررسی قرار دادند. به گفته نویسندگان این بررسی، اکثر مطالعات گزارش داده اند که درمان PRP منجر به رشد مجدد مو در افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک و آروپسی آرتا می شود.
PRP درمانی برای شرایطی که باعث ریزش مو می شود نیست. به همین دلیل، یک شخص برای حفظ نتایج رشد مو نیاز به چندین درمان پی آر پی مو دارد. در مورد داروهایی که پزشکان معمولاً برای معالجه آلوپسی آندروژنتیک از قبیل مینوکسیدیل موضعی (Regaine) و فیناستراید خوراکی (Propecia) استفاده می کنند، همین مسئله صادق است.
برای حفظ طولانی مدت نتایج باید اقدام به شناخت علت ریزش مو و ضعف مو کنید و با توصیه های پزشک و مراقبت های لازم این عامل را برطرف کنید تا در نتیجه PRP تاثیرات آن بر روی مو به مدت طولانی باقی بماند. در نتیجه اگر ریزش مو از نوع ژنتیکی و با الگوی زنانه باشد ممکن است به مرور پس از گذش زمان ریزش از سر گرفت.
پزشک متخصص پوست و مو در مورد علت ریزش موی شما بررسی های لازم را انجام می دهد و به شما می گوید که آیا این روش مناسب شما است یا خیر. تعداد جلسات پی آر پی، بسته به شرایط فرد و نتایج درمان اولیه آنها متفاوت خواهد بود. پزشک ممکن است تزریقات بعدی را هر ۳-۶ ماه یک بار تکرار کند تا نتایج ریزش مو تحت کنترل درمان باشند.
درمجموع PRP در مورد ریزش مو تحقیقاتی امیدوارکننده در پشت آن دارد. اما بخش اعظم این تحقیق روی گروههای مطالعاتی کوچک ۴۰ نفری یا کمتر انجام شده است. بنابراین سخت است بدانید که آیا این نتایج برای همه مفید خواهد بود یا خیر.
و خون شما ممکن است به اندازه کافی غنی از پلاکت ها نباشد تا در ترمیم موهای شما از طریق درمان تزریق PRP کاملاً مؤثر باشد. در مورد آزمایش خون خود برای پلاکت و بررسی سلامت مو با پزشک مشورت کنید تا ببینید آیا مناسب تزریق PRP هستید یا خیر.
طراحی و اجرا : وب گستر دیان
آیا نام کاربری خود را فراموش کرده اید؟