کارشناسان تغذیه توصیه میکنند که محدود کردن الگوی غذایی و حتی ورزش کردن در چند سال اخیر زندگی، فاکتورهای کافی برای کاهش وزن نیستند. بلکه تلاش برای لاغر شدن باید روندی مداوم داشته باشد که تمام عادات روزانه زندگی را شامل شود. چند عامل اصلی وجود دارد که باعث کندی کاهش وزن میشود. این عوامل عبارتند از:
1- رژیم غذایی غلط
شاید شما از خوردن غذاهای سرخ کرده و ادویهدار خودداری کنید اما آیا جایگزین مناسبی مانند غلات سبوسدار برای آن در نظر گرفتهاید؟ بعلاوه اگر تصور میکنید که با نخوردن یک یا دو وعده غذایی میتوانید به رژیم لاغری خود کمک کنید، باید بدانید که این کار فقط منجر به پرخوری در طول روز میشود. بهترین برنامه غذایی برای هر فرد سه وعده در روز غذای اصلی همراه با میان وعدههای مغذی و مناسب بین این سه وعده است.
2- مصرف زیاد کالری مایع
مصرف زیاد هر نوع کالری مایع مثل الکل، چای، قهوه یا آب میوههای شیرین میتواند تمام زحمات شما را برای کاهش وزن هدر بدهد. بنابراین توصیه میشود از نوشابههای سبک مثل شیر بدون چربی یا آب سبزیها استفاده کنید.
3- استرس بیش از حد
استرس در هر قالبی چه جسمی و چه روانی یک مانع اصلی برای ثمر بخشیدن برنامههای کاهش وزن است. استرس موجب تولید هورمون کورتیزول در بدن میشود که حاصل آن کاهش مقاومت انسولینی و افزایش تجمع چربیها در بدن است. برای پیشگیری از استرس از تکنیکهای آرامش بخش استفاده کنید. اگر مرتب ورزش می کنید و غذاهای سالمی میخورید اما هنوز وزن کم نکردهاید، دلیلش میتواند هورمونی به نام کورتیزول باشد. این هورمون در بدن نقش بسیار مهمی دارد زیرا باعث واکنش ما به خطر میشود. البته اگر سطح این هورمون در بدن زیاد باشد یک سری مشکلات برای بدن به وجود میآورد که به سندروم کوشینگ شناخته شده است.
4- خواب نامناسب
بیخوابی هم مثل استرس، تولید هورمونِ ذخیره کننده چربی را افزایش میدهد. بعلاوه هر نوع اختلال الگوی خواب میتواند موجب افزایش وزن شود. بسیاری از ما هر سال تصمیم میگیریم که دیگر کمتر غذا بخوریم و بیشتر ورزش کنیم؛ اما متاسفانه همچنان آمار افراد چاق و کسانی که اضافه وزن دارند رو به افزایش است.
5- نداشتن اراده
در نهایت تمام این تلاشها به اراده شما برای تداوم انجام برنامههای کاهش وزن بستگی دارد. اگر به اندازه کافی برای این کار انگیزه ندارید یا یک تلاشگر منفعل هستید، به نتیجه نخواهید رسید. با قلب و ذهن خود روی تلاشتان متمرکز شوید. اراده را با زیادهروی و افراط اشتباه نگیرید. گاهی اوقات کاهش اراده نشانه این است که بدنتان به استراحت و زمانی برای بهبود یافتن از فشارها و استرسها نیاز دارد.
6- پایین بودن فعالیت قلبی
اگر تصور میکنید یک زمان مشخص برای ورزش کردن در روز کافی است، باید بدانید که برای دستیابی به نتیجه دلخواه و مناسب نیاز دارید فعالیت بدنی خود را ۶۵ تا ۸۵ درصد افزایش دهید. به طوری که ضربان قلبتان تند شود و به حداکثر برسد.
7- سوخت و ساز پایین
برخی از دلایل اصلی کاهش سرعت سوخت و ساز مربوط به مشکلات تیروئید، سطح کورتیزول، مشکلات غده آدرنال، برنامه غذایی ضعیف و فعالیت فیزیکی پایین است. این موارد را نیز در کندتر شدن سرعت سوخت و ساز دخیل بدانید:
- کم آب شدن بدن؛
- پایین بودن بافت عضلانی بدن؛
- سن؛
- تغییرات هورمونی؛
- کمبود خواب؛
- مدیتیشن؛
- ژنتیک.
سوخت و ساز بدن چیزی نیست که نتوان تغییرش داد. میتوان با تغییراتی در سبک زندگی، کاری کنیم که سوخت و ساز بدنمان تاثیرگذارتر و مناسبتر کار کند. سالم غذا خوردن و ورزش کردن دو راه برای بهبود سرعت سوخت و ساز هستند.
چگونه سوخت و ساز بدن را بالا ببریم تا جلوی کندی کاهش وزن را بگیریم؟
اولین و بهترین راه برای افزایش سرعت سوخت و ساز ساخت عضله است. هر نوع ورزش قدرتی، چه یوگا، تمرین با وزن بدن یا انجام چند حرکت شنا میتواند سرعت سوخت و ساز بدن را بالا ببرد. وقتی بافت عضلانی زیاد باشد، بدن نیاز به گرما و سوخت بیشتر نیز دارد. گرمای بیشتر باعث میشود عضله کالری بیشتری بسوزاند و در مقابل سوخت و ساز افزیش پیدا کند. وقتی ورزش هوازی انجام میدهید سوخت و ساز بدن را تحریک میکنید که تا چهارده ساعت آینده بدن سریعتر کالری بسوزاند. سعی کنید ورزش هوازی و قدرتی را در کنار هم انجام دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید. در کنار ورزش کردن و افزایش بافت عضلانی باید غذاهایی بخوریم که به ساخت عضلات کمک کنند.
طراحی و اجرا : وب گستر دیان
آیا نام کاربری خود را فراموش کرده اید؟